Тъмните петна по кората на бананите...
от Симона Иванова | 22 юли 2015
всъщност ги правят супер полезни!

В повечето случаи, когато купуваме банани, избираме такива, които нямат никакви петънца по кората.

 

И правим огромна грешка!

 

Петънцата показват, че бананите са узрели. А скорошно проучване доказва, че колкото по-узрели са бананите, толкова по-полезни са те.

 

Напълно узрелите банани съдържат веществото TNF - туморонекротизиращ фактор, който има силата да се бори с анормалните клетки.

 

Когато бананът започне да зрее, по кората му започват да се образуват тези петънца. Колкото повече са те, толкова по-полезен е бананът. 

 

Узрелите банани оказват положително въздействие върху имунната система, а най-важното е, че имат противоракови свойства. 

 

Яденето на 1-2 изцяло узрели банани може да предотврати животозастрашаващи болести, а и да подсили имунната система. 

 

Когато плодовете зреят, нивата на антиоксидантите в тях се повишават постепенно. В резултат на това, напълно узрелите банани са 8 пъти по-полезни от зелените и от пресните банани, по чиято кора няма никакви петна.

 

Следователно, те се 8 пъти по-ефективни в подобряването на функцията на белите кръвни клетки. 

 

32068

 

youtube.com

Рецепти