Изненада в чашата топло какао
от Kulinar.bg | 26 юни 2014
Научете каква е тя от любопитната рецепта

Някога замисляли ли сте се какво ще се получи, ако към рецептата за топъл шоколад прибавите... червено вино? Както се оказва – нещо невероятно вкусно.

 

Всъщност, рецептата, която ще споделим с вас, изисква употребата на качествено какао на прах.

 

Не се "доверявайте" на готовите пакети горещ шоколад, каквито обикновено сервират в заведенията. Освен това, с употребата на какао, вместо шоколад, ще си спестите доста калории.

 

Необходими продукти:

 

3 с.л. неподсладено тъмно какао на прах

 

4 с.л. захар

 

¼ ч.ч. червено вино

 

1 ч.ч. мляко

 

щипка сол

 

Начин на приготвяне:

 

Леко кипнете виното на ниска температура. През това време, в купа смесете какаото със захарта и солта.

 

Прибавете 2-3 с.л. мляко и разбъркайте. Добавете постепенно останалото мляко и отново разбъркайте.

 

Прибавете към виното, което е все още на котлона. Оставете да заври, като разбърквате периодично.

 

Консумирайте мигновено.

Рецепти