Зимна закуска: Яйца в хлебни гнезда
от Милена Димитрова | 21 декември 2017
Когато е студено, трябва да сме сити!

Бързите и апетитни рецепти, чието приготвяне отнема от 5 до 10 минути, са на особена почит сутрин.


Няма нужда да обясняваме защо, но все пак ще го направим – сутрин, обичайно, много ни мързи! Поне докато не сме изпили първата чаша кафе, която обаче не е желателно да се пие на гладен стомах...

 

Така че, преди чашата кафе, най-добре е да си забъркате едни яйчица в хлебни гнезда. Какво ще рече това ли? Малко по-надолу ще получите рецептата. Но преди това нека си припомним защо е добра, направо чудесна, идея да се хапват яйца за закуска.

 

  • Яйцата засищат за завидно дълъг период, много повече, отколкото зърнената закуска или препечената филийка;


  • Яйцата са идеален източник на протеини;


  • Яйцата са сравнително евтини и лесно откриваеми. А ако сте си намерили начин да се снабдявате с яйца от домашни кокошки, направо ви сваляме кулинарната си шапка!


  • Митът, че яйцата влияят зле върху холестеролните нива, вече е разбит на пух и прах, така че не се притеснявайте.

 

Още много причини могат да бъдат посочени, но е време да споделим чудната рецепта за яйца в хлебни гнезда. Можете да я приемете като алтернативен вариант на пържените филийки.

 

Необходими продукти (за 1 порция):


Източник: thepauperedchef.com

 

2 яйца

 

2 дебели филии хляб

 

сол и черен пипер на вкус

 

3 с.л. олио/масло

 

Начин на приготвяне:

 

Направете дупки в средата на всяка филия – там ще бъдат яйцата, като запазите парчетата.

 


Загрейте хубаво мазнината в тигана, когато е достатъчно нагорещена, сложете филиите и изрязаната част.

 

Като се позапържат съвсем леко, чукнете яйцата в дупките на филиите и ги подправете със сол и пипер.


Когато филиите станат златисти, внимателно ги обърнете, да се запържат и от другата страна.

 

Voila! Имате си яйчица в гнезда! :)

 

Рецепти