Защо не трябва да се храним с месо и млечни продукти?
от Kulinar.bg | 01 юли 2014
Ако ли не - то поне да ги отбягваме

След като основните източници на наситени мазнини са млечните продукти и месото, често се питаме от какви количества от тези продукти всъщност се нуждаем. А отговорът може да изненада всеки – изобщо не се нуждаем от тях!

 

Най-здравословните диети изключват напълно животинските продукти.

 

Изследвания показват, че хората, които предпочитат вегетариански бургер пред разните видове месо и които към спагетите си добавят парче домат и пресен босилек вместо месо и сирене, получават огромни ползи. Те са по-здрави.

 

Някои хора се изкушават от варианта да включат в менюто си малки количества месо, млечни продукти и яйца.

 

Но това, което трябва да знаят е, че този начин на хранене би спрял напредъка им да отслабнат, да контролират холестерола си или да стимулират работата на мозъка си.

 

Хората, които правят избора да се хранят без животински продукти дори и на по-късен етап от живота си, откриват, че наднорменото тегло изчезва, артериалните блокажи започват да се премахват, диабетът им се подобрява, а понякога дори изчезва, кръвното им налягане става нормално и мозъчните им клетки си отдъхват.

 

За компенсация на месото и млечните продукти учените съветват да похапваме повече от продуктите, част от "чинията на силата" - плодове, зеленчуци, зърнени храни и бобови растения.

 

Откъсът е част от книгата Силните храни за мозъка на ИК Изток-Запад.

 

Рецепти