Ефективна диета с пъпеш
от Kulinar.bg | 10 юли 2015
За прочистване и отслабване

Какво ще кажете за една кратка прочистваща диета?

 

Нека да изберем един от любимите си плодове – пъпешът. Диетата е от типа моно-диети. Наричат се така, тъй като храненето се осъществява с една храна.

 

В този случай със сочния пъпеш. Препоръчително е да се прилага от един до няколко дни.

 

В това време ще дадете шанс на организма да се прочисти от всички токсини и вредни наслагвания.

 

Освен това, пъпешът подмладява и зарежда организма с енергия. Тъй като в него има доста сериозно количество вода, това ще помогне и за прочистване на бъбреците и подобряване на тяхната работа.

 

Хапването на пъпеш е доста хранително и няма да усещаме мъчителен глад, по време на прочистващата диета.

 

31781

 youtube.com

 

Освен полезното прочистване на организма, ще получим и видим резултат на вталяване.  На ден е добре да се хапва около 1- 1.5 кг от пъпеша. Трябва да знаем, че този тип диети са стресиращи за организма, затова трябва да приемаме и успокояващи чайове.

 

За да изберете най-хубавия пъпеш, трябва да следите за това той да ухае силно, да няма наранявания по кората, защото те се отразяват и на вътрешността му.

 

Избягвайте да ядете късно вечер от плода, тъй като вече стана дума за диуретичното му действие.

 

Ако не искате или не можете да се подлагате на подобна диета за повече от един ден, то и това е добър вариант. Просто изберете един удобен за вас ден от седмицата и прочистете организма си с един пъпеш. Отново е добре да се пият течности, но не трябва да се прекалява, тъй като трябва да се има предвид количеството вода в самия плод.

 

И на финала да направим една забележка: ако страдате от диабет или друго заболяване, е добре да се консултирате с лекар, преди да преминете към подобна прочистваща диета.

Рецепти