Ето колко лесно се правят тези красиви палачинки!
от Симона Иванова | 16 февруари 2016
Изумително...

Най-вкусната, най-неделната и най-романтичната закуска... Първо за палачинки се сещаме. Защото ги обожаваме!

 

Сигурни сме, че сте виждали в интернет не едно и две клипчета за направа на супер красиви палачинки и сте си казвали, че в домашни условия такова нещо не може да се постигне.

 

Определено не можем да ви научим да рисувате с тесто за палачинки и да творите шедьоври - и ние самите не го можем.

 

Но ще ви научим как се правят тези палачинки от снимката, които, признайте си, също са супер красиви и ефектни. 

 

Тези палачинки се наричат "паяжини" или "дантели", защото изглеждат точно така. 

 

Най-хубавото е, че за тях не ви се налага да използвате специален уред или да имате кой знае какви умения. Ще ви покажем един малък трик, с който можете да си ги направите. 

 

Първо, разбира се, ви трябва тесто за палачинки. Сигурни сме, че си имате любима рецепта за палачинки. Ако нямате, опитайте тази Класическа рецепта за палачинки.

 

Ще ви предложим и още една рецепта за палачинки:

 

- 2 ч.ч. брашно

- 1 ч.ч. вода

- 1 ч.ч. кокосово мляко

- 2 яйца

- 1 ч.л. сол

- 1 ч.л. куркума 

 

38238

кадри - youtube.com

 

След като направите тестото, идва по-интересната част - оформянето на палачинките. Няма да правим обикновени кръгли палачинки, които да се мажат със сладко, а ще направим едни дантелени палачинки, които по-скоро могат да се топнат в нещо, отколкото да се намажат. 

 

Как ще направим тези палачинки? Чували сте, най-вероятно, онзи трик за лесно изсипване на палачинки с помощта на шише

 

Тук също ще използваме шише. Трябва ви много остър нож, с който да направите три малки дупки на капачката на шишето. Напълнете сместа за палачинки в шишето и затворете с надупчената капачка. 

 

 

кадри - youtube.com


Както с обикновените палачинки, преди всяка трябва да намазним тигана по избор - олио, масло, кокосово масло...

 

И след това започваме като деца да цапаме тигана със сместа. Докато се получи нещо такова...

 

 

Тъй като палачинката е тънка, не се налага да я обръщате. След като промени цвета си, може да я вадите. За да получите тези красиви ролца, трябва да сгънете леко от двете страни и след това да навиете на руло. 

 

Традиционно тези палачинки се сервират със солени ястия като яхнии, в които да се топкат въпросните палачинки.

 

Вие можете да сервирате и със сладки топинги. Например купички с шоколад, мед и сладко, в което да се топят палачинките. Вкусотия! 

 

Вижте как точно се правят :)

 

Рецепти