Да си направим чеснови възелчета!
от Kulinar.bg | 26 август 2014
Страхотна рецепта за бърза вечеря

Показвали сме ви няколко предложения за чеснов хляб, защото знаем колко ароматно ястие е той за масата.

 

Сега сме на път да ви запознаем с предложение, което е подобно на чесновия хляб, но е доста по-интересно – като приготвяне и поднасяне.

 

Става въпрос за чесновите възелчета, които са малки и много ароматни хапки, част от италианската кухня.

 

За приготвянето им са нужни съвсем обикновени съставки – чесън, зехтин и магданоз. А за тестената част се използва тесто за пица.

 

При него не е проблем да експериментирате. Може да си го приготвите по традиционна италианска рецепта, с рецептата на мама или баба, както и да си го закупите готово от магазина.

 

Не че не е важно какво ще бъде тестото, но всичко се свежда до това да изкарате изпечените възелчета и веднага да ги "мариновате".

 

Необходими продукти:

 

450 г тесто за пица

5 скилидки чесън

2 с.л. магданоз

¼ ч.ч. зехтин

сол на вкус

пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с хартия за печене.

 

Сложете тестото за пица върху набрашнен плот. Разточете леко и нарежете на ленти с дебелина 1 см.

 

Направете лентите на възелчета. От една лента стават 2-3 възелчета.

 

Печете 15-20 минути. През това време направете чесновата смес.



В блендер сложете чесъна, магданоза и зехтина. Разбийте, докато чесъна и магданоза се нарежат на ситно.



Веднага след като възелчетата се изпекат ги изсипете в стъклена купа. Залейте ги с чесновия сос.

 

Овкусете със солта и черния пипер. Разбъркайте добре.

 

Надникнете във видеото, което ще ви помогне да приготвите още по-бързо тази уникална и интересна рецепта.

Рецепти