Да обелим картофите за нула време!
от Симона Иванова | 17 април 2015
Вижте как...

Ако ще правим картофено пюре или картофени кюфтенца, се нуждаем от голямо количество сварени и обелени картофи. И все още топли, за да могат да се намачкат по-добре.

 

Това обаче е почти невъзможно, тъй като, за да можем да обелим картофите, те трябва поне малко да изстинат, за да могат да се държат в ръка.

 

Винаги току-що сварените картофи са си предизвикателство - как да ги обелим възможно най-бързо и възможно най-лесно. И за да не се налага това, най-често избираме да ги варим обелени...

 

Ако и вие често се "сблъсквате" с проблема за врелите картофи и тяхното обелване, смятаме, че тази идея ще ви хареса.  

 

Единственото по-различно, което трябва да направите, е - с нож да разрежете обелката на картофа през средата. 

 

Няма нужда да задълбавате навътре в картофа. Важно е и разрезът да е цял, тоест да се опитате да свърши там, където е започнал (ще стане ясно във видеото в края на статията).

 

Направете това с всички картофи. След това ги сварете по обичайния начин. 

 

* За да стават по-вкусни, винаги добавяйте при варенето по 1 ч.л. сол.

 

След като картофите са сварени, ги отцедете от врялата вода. Сипете в тенджерата студена вода и охладете няколко секунди. Толкова, колкото да можете да пипнете картофите. 

 

След това само дръпнете кората и тя пада почти сама. 

 

Ако искате да се убедите в това чудо, вижте видеото. Изключително лесно е!

Рецепти