Бананът като секс-храна
от Kulinar.bg | 28 май 2014
Какво в състава му го прави толкова добър афродизиак

Смята се, че плодовете, които приличат на репродуктивните органи на мъжете и жените, са най-добрите афродизиаци.

 

Е, бананът, като се има предвид формата му, трябва да има супер сили в това отношение.

 

Припомнете си и 10-те най-сексапилни храни.

 

Това, с което сме свикнали да свързваме банана, е фактът, че е един от най-здравословните варианти за закуска между храненията за всяко тяло.

 

Също така е много подходящо да се хапва след тренировка във фитнеса, например.

 

Бананите са пълни с витамини и минерали, които подобряват здравето и добрия вид на кожата, помагат при мускулни крампи, нормализират сърдечната дейност и подобряват зрението.

 

Здрава храна, здраво тяло, здрав секс.

 

Но има две причини, поради, които казваме, че бананите са истински ефективни афродизиаци.

 

1. Енергия. Сексуалният акт е "упражнение", в което участват много мускулни групи, а това води до увеличаване на сърдечната честота. За да се радваме на по-големи постижения, трябва да хапваме повече банан, който да даде тласък на нивата на егергия в тялото, съветват сексолозите. Както вече казахме, бананите имат способността да помагат при мускулни крампи, а това никак не е изключено да се случи по време на секс.

 

2. Либидо. Бананите съдържат ензима бромелаин, който е основният отговорник за поддържането на либидото. Нивата на тестостерон се покачват, който освен за сексуалната функция, е много важен и за общото здраве на организма. Друг много добър източник на бромелаин е ананасът.

 

Припомнете си хранителните афродизиаци за Св. Валентин.

 

Рецепти