Атрактивни начини за сервиране на сладолед
от Мартина Николова | 18 февруари 2013
Можете да поръсите ръбовете на чинията с какао...

Обичате да похапвате сладолед? Обичате разнообразието?

 

Ето няколко свежи идеи как да разнообразите сладоледеното преживяване.

 

Ментов сладолед

 

Оставете сладоледа за няколко минути да се разтопи.

 

Натрошете черен шоколад на неравномерни парченца и го прибавете към сладоледа.

 

Разбъркайте, докато се смесят.

 

Можете да оформите сладоледените топки и да ги поставите в бяла чиния. Поръсете с още парченца шоколад отгоре.

 

Можете да поръсите ръбовете на чинията с какао, получава се красив контраст и сладоледът изпъква по-добре.

 

Любителите на детайлите могат да добавят и няколко листенца свежа мента.

 

Ванилов сладолед

 

6783

 

Необходима ви е една шушулка ванилия, вътрешността на която да прибавите към сладоледа и да разбъркате, докато се разпредели добре. Ако не може да откриете ванилова шушулка, използвайте течна ванилова есенция. Така малките ванилови точици ще наситят вкуса и ще направят вида на сладоледа по-атрактивен. Тъй като сладоледът е светъл, добре е да ползвате тъмна чаша за сервиране.

 

Шоколадов сладолед

 

6786

 

Натрошете ядки по избор. Както вече се досещате, можете да ги прибавите към сладоледа или да импровизирате при декорацията. Например тези от вас, които обичат наситеният шоколадов вкус, могат да опитат нашето предложение: използвайте кръгли чаени бисквити (които ще послужат за канапе), потопете ги в течен шоколад и след това ги поръсете с натрошени ядки. Поставете сладоледа в средата на бисквитката. Сервирайте в плитка чиния.

 

Плодов сладолед

 

6780

 

Нашето предложение е следното: използвайте ягодов сладолед, прибавете към него боровинки и разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша (прозрачна по възможност) като на дъното сложете няколко ягоди, след това добавете сладоледа и накрая още няколко ягоди. Комбинацията от сладкия ягодов сладолед и леко тръпчивите боровинки е много свежа.

 

Използвайте въображението си. Освен вкусно, трябва и да е красиво, за да бъде удоволствието ви пълно.

Рецепти