90-дневната диета и нейните особености
от Kulinar.bg | 11 декември 2017
Какво я превръща в най-търсената за годината диета

Диетата, която редица специалисти определят като наистина работеща.

 

Каква е същността на 90-дневния хранителен режим?

 

Както може да се прочете в страницата, посветена на тази диета, животопроменящият режим на хранене се основава на идеята за детоксикация на организма и комбинирането на храни.

 

Твърди се, че, ако стриктно спазвате този план, не само ще отслабнете, но радикално ще промените метаболизма си, за да се избегне досадния и вреден за здравето йо-йо ефект.

 

И в същото време – няма да гладувате! Ако, след приключването на диетата, продължите да се храните здравословно и да тренирате поне веднъж седмично, ще продължите да отслабвате по малко всеки месец. (В случай, че наистина имате нужда от стопяване на килограми!)

 

При тази диета, за стомаха е важно всеки ден да приема единствено съвместими едни с други групи храни. Защо ли? За него е много по-лесно да храносмила продукти от една група, тъй като храните от различен тип не се обработват както трябва, когато са поети заедно.

 

Храните, на които трябва да наблегнете, са плодовете (пъпеши, портокали, ябълки, круши, череши, банани, праскови, сливи), неподсладените плодови сокове, месото, рибата, яйцата, сиренето, нискомасленото мляко, салатите, зеленчуците и зърнените култури, ориза, черния шоколад с високо съдържание на какао, и др.

 

Тази таблица пък ясно ще ви покаже как да комбинирате храните от различните групи. Храните в първата и третата колона са несъвместими, но храните във втората се комбинират и с двете. Информация на български език пък можете да откриете тук.

 

За повече подробности, съветваме ви да погледнете това видео:

 

Рецепти