8 вкусотии с бутер тесто (рецепти)
от Kulinar.bg | 20 май 2014
Страхотно разнообразие ни предлага вкусното бутер тесто

Бутер тестото е сред продуктите, които спокойно си купуваме от магазина и с които  буквално се сътворяват чудеса.

 

Разбира се, него също можем да направим сами, както ни показа Люба Грънчарова в полезната поредица, посветена на различните видове тесто.

 

Но пък и готовото не е за пренебрегване, особено когато не разполагаме с много време.

 

И така, веднъж сдобили се с вълшебния пакет, какво можем да приготвим с него? То е идеално и за сладки, и за солени рецепти. Сега ще ви покажем...

 

Тарта от бутер тесто и тиквички

 

Вкусна и лесна интерпретация на тартата. В нея участват любимите тиквички, както и ароматен копър и хубав кашкавал. Готова е за 40 минути.

 

Солени кифлички

 

Нарежете на ситни кубчета чушките и кашкавала, добавете белтъка от яйцето и разбъркайте.

 

Тестото нарежете на триъгълници. Разпределете плънката.

 

Завийте кифличките. Намажете със жълтък. Поръсете с маковото семе (...). Готови за 40 минути.

 

Кроасани с шоколад и бадемова паста

 

Една от причината много да обичаме бутер тестото са именно апетитните домашни кроасани. За изпълнението на тази рецепта, ще ви трябва ароматна бадемова паста, която можете да си приготвите сами, у дома. Не се притеснявайте, а просто се запознайте с инструкциите.

 

Бутер банички с яйце и сирене

 

Истинската класика в жанра. Не ви трябва нищо повече, освен бутер тесто, яйца и сирене. И свободен половин час!

 

Талаш кебаб

 

Рецепта с интересно име и вкус. Както си личи от името, в талаш кебаба участва месо по избор, лук, гъби. Опитайте рецептата, подходяща е за обяд или ранна вечеря.

 

Соленки с прошуто

 

Чудесна рецепта за предстоящ коктейл или парти. Готова е само за 30 минути. С вкус на деликатесното прошуто, което обаче може да бъде заместено с друг колбас по избор.

 

Кремки

 

С аромат на ванилия. За крема: в тенджерка сипваме 800 мл от прясното мляко, маслото, захарта и ванилията и ги оставяме на котлона да заврят.

 

Яйцата се разбиват в купа с останалите 200 мл мляко и брашното (...). Благодарим на Сия за чудната сладка вкусотия!

 

Торта Наполеон

 

Вероятно знаете, че тази интересна торта се прави именно с бутер тесто. Разделяме тестото на 4 еднакви по размер блата, които леко разточваме само в едната посока.

 

Печем блатовете на 200 С върху хартия за печене, като преди това сме ги надупчили с вилица, за да не се издуят. Какво следва по-нататък, научете чрез линка горе.

Рецепти