Кремки
Кремки
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: десерт
Кулинар: Сия Рибагина
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За крема: В тенджерка сипваме 800 мл от прясното мляко, маслото захарта и ванилията и ги оставяме на котлона да заврят.

2

Яйцата се разбиват в купа с останалите 200 мл мляко и брашното.

3

Тази смес изсипваме на тънка струйка при заврялото мляко и се бърка непрекъсното, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се оставя леко да се охлади.

4

Бутер тестото се разгръща, разделя се на две равни части и от всяка част се режат правоъгълници. Всеки правоъгълник се разточва леко с точилка, прегъват се краищата му така, че да се получи като борд от всичките му страни.

5

С вилица се надупчва дъното и се слага от готовия крем.нТака се процедира до изчерпване на тестото.

6

Правоъгълниците не е необходимо да са еднакви, може едни да са по големи.

7

Редят се в тава, постлана с хартия за печене и се пекат на 170 С около 20 минути.

8

Готовите кремки се оставят да се охладят и пожелание се ръсят с кокосови стърготини. В моя случай поръсих с цветни :)

Подобни рецепти
Любопитно