5 съвета за здравословно хранене от супермоделите
от Kulinar.bg | 18 юли 2014
Имаме какво да научим от тях!

Макар и много от нас да не си признаваме, често тайничко завиждаме на супермоделите за красивите им тела и сияйните им коси.

 

И макар да ни се струва, че това е природна даденост и да си мислим, че моделите не полагат никакви грижи, за да постигнат тези завидни резултати, истината е съвсем друга.

 

Дори и на тях им се налага да полагат ежедневни старания, с които да поддържат външния си вид и здравословното си състояние. И благодарение на тези грижи, супермоделите изглеждат по този начин и се чувстват щастливи.

 

Вижте 5-те съвета за здраве и красота, които цариците на модния подиум ни предлагат, за да постигнем резултати, доближаващи се до техните.

 

Хидратацията е най-важна

 

Не трябва да се учудваме, ако по телевизията и списанията постоянно виждаме супермодели, които държат шише или чаша с вода. Тази практика за тях е абсолютно задължителна. Моделите осъзнават, че именно водата е ключът към здравето и хубавата фигура.

 

Дехидратацията въздейства на храносмилането и води до стомашни неразположения. Хроничната дехидратация пък може да "осигури" дългосрочно повишаване на теглото. Пиенето на вода, от друга страна, води до изчистване на натрупалите се в тялото токсини.

 

Оказва се също, че понякога бъркаме жаждата с глад. Така че, когато почувстваме нужда от чипс, бисквити или други висококалорични лакомства, просто трябва да изпием една, две чаши вода. 


Малки, но чести хапвания

 

Всички знаем за забързания график на супермоделите. Понякога си мислим, че това, което правят, е несериозно, но истината е, че повечето дни на красавиците са плътно заети с ангажименти. Както много от нас, те също нямат възможността да седнат спокойно на обяд и да си поръчат първо, второ и трето. Но пък имат доста добър трик, с който се спасяват от глада. Ядат по малко, но пък за сметка на това – често.

 

Съветът, който дават супермоделите, е да носим в чантите си малки пакети с плодове, зеленчуци или ядки. Те са лесни за съхранение и изключително полезни, разбира се.

 

Висок прием на изцедени сокове и смутита



Някои супермодели обичат да минават на течни диети, когато им предстоят снимки. Ние никак не препоръчваме тази практика, но пък я подкрепяме, като добавка към хранителния си режим. Прясно изцедените сокове и плодовите или зеленчукови смутита са чудесен начин да си набавим нужните витамини. Освен това, по този начин ограничаваме апетита си и увеличаваме приема си на фибри.

 

 

Без диетични напитки и газирано



Супермоделите са цариците на неподуващия се корем. Те са наясно, че 1 литър вода никак не се равнява на 1 литър подсладен сок, особено газиран. Моделите напълно се противопоставят и на диетичните напитки, на чиито етикети са изписани неща като "ниско съдържание на захар", "без калории" и т.н. Истината е, че е по-добре да се отървем от всички тези "диетични" продукти, които, макар и да не са със захар, съдържат много подсладители, които са още по-вредни.

 

Повече плодове и зеленчуци за здрава кожа



Супермоделите, освен здраво тяло, поддържат и хубава кожа, коса, нокти и т.н. За тази цел те използват не само козметични продукти, а наблягат предимно на храната, за да имат сияйна и красива кожа. Ако по лицата на красавиците се появи акне или друг кожен проблем, те започват да приемат повече свежи плодове и зеленчуци, които хидратират кожата и намаляват възпалителните реакции. Ягодите и цитрусите са страхотни за тази цел. Да не говорим за тяхното ниско съдържание на калории.

Рецепти