5 супер лесни рецепти за обяд
от Мартина Николова | 05 февруари 2014
С които ще запазите и тънка талия

Обядът трябва да е хранителен, но не много тежък. Скоро говорихме за това, че той трябва да е около 500 калории, за да се чувстваме добре и да работи ЗА нас.

 

Ние ще ви предложим няколко варианта за обяд, който е именно такъв – хранителен, но здравословен и диетичен.

 

Започваме с Вегетарианска пица с хумус и печени зеленчуци. Трябват ви: 1 бр. тортийа, шепа зеленчуци – спанак, домати и тиквички, например, хумус, 1 с.л. зехтин, 1 скилидка чесън, сол и пипер на вкус, козе сирене.

 

Опечете зеленчуците за 20 минути на 180 С заедно със зехтина, чесъна и подправките. Намажете тортийата с хумус, сложете зеленчуците отгоре, поръсете с натрошено козе сирене, печете за 10 минути пицата и след това е готова за хапване.


Салата с киноа и соеви зърна. За нея са ви нужни: ¼ чаша сушени зрънца киноа, 1 чаша соеви зърна, 8-10 чери доматчета, малко лук и няколко лъжици бульон. За дресинга: сокът от два лимона, горчица, сок от агаве, куркума или пипер на вкус.

 

Сгответе киноата в чаша вода на котлона. В загрят тиган сложете бульона и оставете да заври, добавете лука, доматите и соята. Сложете киноата в тигана и запържете.

 

Сервирайте в купа и полейте с дресинга, който предварително сте разбъркали.


Богата салата с риба тон. Ето точната рецепта. Основата е макарони, а рибата тон е супер допълнение към тях. Маслините и доматките придават по-наситен вкус. Можете да замените подправките по свой вкус.


Пилешки дюнер с пиле и сирене. Трябват ви: 1 бр. тортийа, сирене крема 50 гр., 2 парчета пилешка шунка, ½ домат, пресен спанак и други зеленчуци, по желание.

 

Намажете хлебчето със сиренето, разпределете листата спанак, шунката и резени домати. Завийте във форма на дюнер и се насладете на вкусен обяд. 

 

Ако желаете опитайте и тази рецепта с тортийа.


Паста с грах и пармезан. Това също е добър вариант за обяд. Линкът води към точната рецепта. А времето за приготвяне е само 20 минути.

 

Вкусен обяд от нас :)

Рецепти