5 грешки при готвене на кюфтета
от Kulinar.bg | 04 ноември 2015
Които не трябва да допускаме

Кюфтенца, кюфтенца – обичаме ги всякакви!

 

Но за да получаваме всеки път уникален вкус, то трябва да спазим някои правила.

 

Ще ви дадем точно 5 правила, които трябва да спазим, за да си направим перфектните кюфтенца. Защото просто не е достатъчно да изберем вида кайма и някакъв сос, трябва да се постараем малко повечко.

 

Част от тях повечето домакини вече знаят, но нека сме полезни и на тези, които тепърва прохождат в занаята, както се казва.

 

Винаги овкусявайте каймата

 

Не е добре да го правим, когато вече сме оформили кюфтетата, а да не говорим, след като вече са готови.

 

Добавяйте течност към каймата, за да получи необходимата влажност

 

Например – яйца, смес от галета и мляко. В противен случай, протеините в месото ще го накарат да се свие по време на готвене.

 

Не преомесвайте каймата


5307

 lubagrancharova


Тук случаят не е същия като с тестото, където в много случаи трябва да удряме тестото в масата около 100 пъти. Рискуваме да получим прекалено меки кюфтета, ако премесваме каймата прекалено дълго. 

 

Не оформяте правилно кюфтетата


31637

lubagrancharova 

  

Ако ги сплесквате прекалено или пък ги овалвате с ръце на перфектни топчета. Така се готвят по-трудно, могат да станат "гумени” .

 

*В това число слагаме и оформянето на различни по големина кюфтета. Малките ще изгорят, докато големите все още няма да се сготвили.

 

Хайде сега да си направим най-вкусните кюфтета за всеки вкус.

Рецепти