4 супер начина да си приготвим круши
от Kulinar.bg | 15 септември 2014
Идеи и предложения за есенния плод

Сред есенните плодове, които тепърва ще заливат пазара и ще красят с цветовете си сергиите, са вкусните и много ароматни круши. Те са любими на мнозина не само заради изброените качества, ами и заради полезните свойства, които притежават в големи количества.

 

Несъмнено, когато дойде есента, се сещаме за круши, ябълки, грозде и сливи. Тези плодове носят прекрасно настроение и наистина карат всичко около нас да изглежда още по-красиво. Подчертават идилията на падащите златисти, есенни листа.

 

Но предлагаме да не се задълбочаваме с хваленето на крушите, а да преминем направо към съществената част.

 

Днес ще ви дадем няколко идеи, които да приложите в менюто си през тези месеци. Идеи, съвети и, разбира се, предложения. А, както се досещате, основният елемент ще бъдат именно крушите.

 

Вижте 4-те начина за приготвяне на круши, които ще променят масата ви, в мига щом ги приложите.

 

Опечете ги

 

Крушите имат здрава текстура, което ги прави доста устойчиви на силна температура. Затова са много подходящи за печене.

 

Най простият начин, по който може да приготвите печени круши, е да ги нарежете на две, да ги издълбаете, за да се махнат семките, и да ги поставите в тава. Отделно може да смесите масло, кафява захар, канела и стафиди, или каквото си поискате, и да напълните крушите с приготвената смес.

 

Изпечете крушите в загрята на 180 градуса фурна, докато омекнат и поднесете с топка ванилов сладолед например.

 

Направете ги на сандвич

 

Ако обичате филийка с мед, сладко или фастъчено масло, това е перфектният момент да подсладите още малко нещата.

 

Нарежете крушата на много тънки ленти и я наредете върху скадкия си сандвич. Ако сте добавили към конфитюра си и малко сирене, не се притеснявайте. Крушите си отиват с всякакви сирена.

 

Прибавете ги към салатата си

 

Някои от най-добрите салати на този свят съдържат плодове. А крушите са чудесна съставка за салати, защото имат мек и ненатрапчив вкус, който добре се комбинира с всякакви зеленчуци.

 

Опитайте например да смесите аругула, круши, козе сирене и орехи. Получава се наистина страхотен вкус, който рядко някоя салата може да притежава.

 

Гриловайте ги

 

Ако никога не сте яли плодове на грил скара или барбекю, доста сте пропуснали. За да се поправите, така да се каже, нарежете няколко круши, намажете ги с мед и канела и ги запечете за 2-3 минути. Получава се страхотен десерт, към който може да добавите сладолед, крем, сметана и дори шоколад.

Рецепти