3 супер идеи за декорация на трапезата
от Симона Иванова | 12 февруари 2016
Подходящи и за Свети Валентин

Неведнъж сме казвали, че декорацията на трапезата е еднакво важна със самите ястия. 

 

Когато декорирате ястията или масата, това винаги си личи и прави невероятно впечатление. 

 

Без значение дали е за гости, или за любимия човек на Свети Валентин, грижите и вниманието винаги се забелязват. 

 

Затова ви препоръчваме освен да направите една фантастична вечеря за празника, да я украсите и поднесете подобаващо.

 

Приготвили сме ви 3 супер идеи!

 

Защо са супер? Защото са супер лесни, супер бързи и супер ефектни!

 

Ще ви покажем как се правят :

 

- сърца от чери домати

- цветя от киви

- рози от ягоди

 

Започваме със сърцата от чери домати, които вече сте видели на снимката горе. Те се правят и най-бързо. Трябва да вземете чери домата и да го срежете диагонално през средата. 

 

Вземете едната половинка, сложете я със срязаното надолу и срежете отново през средата. После допрете двете половинки и готово. Страхотен начин да поднесете салата Капрезе или просто да декорирате предястието или основното ястие. Вижте колко е лесно:

 

 

 

Преминаваме към цветята от киви. Или да ги наречем лотуси от киви. Без значение как ще ги наречем, вижте ги колко са красиви. 

 

38134

 

Ще ни повярвате ли, ако ви кажем, че се правят точно за 1 минута? Най-вероятно няма, затова и ще ви го покажем нагледно. Трябва ви само остър нож и 1 минутка време. А резултатът, както виждате, е зашеметяващ.

 

С помощта на нож трябва да направите диагонални разрези през средата на кивито, които накрая да се съберат. Така ще получите две половинки киви.

 

После направете разрези между отделните триъгълници, които са се получили. Режете отгоре надолу и внимавайте да не влиза ножа много навътре. А после "обелете" с нож кивито, като отваряте листенцата надолу.

 

Признаваме, че е трудно да се обясни с думи, затова най-добре вижте как става:

 

 

И накрая, но не по важност, рози от ягоди - красиви, лесни, ефектни, много впечатляващи. Признаваме си, че ще ни е трудно да обясним как точно се прави. Затова направо ще ви покажем как се прави. 

 

Рецепти