Яйце с послание
от Симона Иванова | 30 март 2015
Още една великденска идея

Вече направихме великденски гирлянди, направихме си и оригинални вази с цветя. Сега ще ви предложим една наистина оригинална идея... Със сигурност ще ви хареса!

 

Нали сте виждали китайски курабийки, които разчупваш и в тях има късметче? А представяли ли сте си го някога с яйце? Толкова е свежо и великденско, че няма как да не ви покажем тази идея.

 

С нея може да изненадате приятел, който е в чужбина, например. А идеята е подходяща, защото, ако изпращате до чужбина сурови или сварени яйца, най-вероятно ще се развалят. Това обаче ще бъде прекрасен спомен с ръчно написано от вас пожелание.

 

Освен това може да подготвите по едно такова яйчице за хората, с които ще бъдете на великденската трапеза, за да ги изненадате приятно.

 

Или просто ги подарете на любими ваши хора. Така, както си подаряваме мартенички...

 

Както се убедихме, с малко въображение могат да се направят тооолкова великденски неща, че чак да ни се завъртат главите.

 

Показваме ви нагледно как да си направите тези яйчица с послание. (виж снимките)

 

За целта ви трябват само:

 

яйца

игла

боички и материали за декориране

лист хартия

химикал

 

30176

 

Ако ще изпращате по пощата, пригответе си малка кутийка, която също може да бъде закачливо декорирана, и пощенска марка.

 

Прави се лесно. Пробиваме малка дупчица в яйцето с иглата, като постепенно разширяваме. През тази дупка ще изтече самото яйце. Пригответе си купичка, в която да го отделите.

 

3017430177

 

  • След това може да си ползвате отделените яйца, за да сготвите нещо вкусно!

 

Декорирайте яйцето по ваше желание. Препоръчително е да не се топва в боички за яйца, тъй като течността ще влезе в дупката. Най-добре използвайте обикновени или темперни боички. Можете да залепите някакви орнаменти или да украсите яйцето с декупажна техника. Развихрете се!

 30175

 

На листче напишете посланието си, след това го навийте на руло (като късметче, от онези, които сервират с кафето) и го пъхнете в дупката.

 

 3018030181

 

И сме готови! Не се колебайте. Това е един изключително личен и оригинален подарък. А със сигурност има хора, които искате да зарадвате, нали...

 

 

3018330182

 

 

 30184

 Снимки: Pinterest/yesmissy.com

Рецепти