Супа с нахут и агнешко (Ирак)
Супа с нахут и агнешко (Ирак)
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: супа
Националност: иракска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За изпълнението на тази рецепта, можете да използвате консервиран нахут, въпреки че за предпочитане е да накиснете нахута, за да преседи едно денонощие. Ако изберете суров, на другия ден нахутът се сварява за около час, докато омекне напълно. След това се прибавя куркума, сол и/или други арабски подправки.

2

Агнешкото се измива и почиства, поставя се в тенджера с вода. Трябва да заври.

3

Прибавят се лука, солта и подправките. Вари се около 45 минути, докато месото омекне.

4

Добавя се нахута, нека къкри още десетина минути.

5

Преди сервирането на супата, в купа могат да се поставят парченца нан (вид хляб). Можете да я сервирате и с резени лимон и нарязан лук.

Подобни рецепти
Любопитно