Студена супа с ревен
Студена супа с ревен
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: супа
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
375 гр. ревен
140 гр. захар
1 пак. нишесте
100 гр. ягоди
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте ревена и го нарежете на малки парченца. Сложете го в 1.2 литра вряща вода заедно със захарта. Оставете да заври и веднага махнете от огъня.

2

Размийте съдържанието на пакетчето с нишесте (препоръчително е ягода или лимон) с 4 с.л. вода и го изсипете с бъркане при ревена, за да се сгъсти течността.

3

Добавете бялото вино и още захар, ако е необходимо. Изстудете супата в хладилник.

4

Сервирайте я с нарязани ягоди.

5

Още рецепти тук.

 

6

Някои супи могат да са сладки. Вижте историята на супата.

Подобни рецепти
Любопитно