Пролетно разхубавяване на кухнята
от Kulinar.bg | 13 март 2013
Цветя и настроение навсякъде!

Когато стенният часовник удари "пролет", светът изведнъж се събужда и оживява, подобно на приказна анимация от света на Дисни. И точно като по часовник, идва време за ремонти и възобновяване на дома.

 

Независимо дали промените ще бъдат козметични или цялостни, без вдъхновение нещата никога не се получават както трябва.

 

Какво можете да очаквате от Kulinar.bg, освен предлагането на практични, красиви и ефективни начини за разкрасяване на кухненския интериор?

 

Съветите ни ще ви се сторят идеални, ако търсите лесни начини да допуснете пролетната красота в помещението, в което живеят кулинарните ви тайни.

 

Ако кухненските шкафчета са загубили своята свежест, съживете ги с цветно фолио. На пръв поглед елементарна идея, която обаче дава максимално добри резултати, без влагане на прекомерни усилия, време или средства.

 

По един или друг начин, хладилникът се е превърнал в център на кухнята. Ако той ви се струва прекалено остарял, но все пак функционира безотказно, не го предавайте.


Събудете го с помощта на същото мебелно фолио. Хладилникът и шкафчетата могат да бъдат в един тон или идейно да си контрастират.

 

С въпросното фолио, което предлага огромно разнообразие на цветове и фигури, можете да преобразите практически всяка мебел с множество рождени дни след себе си.


  Снимка: Thinkstock/ Guliver


Единственият трик с фолиото е неговото облепване – трябва да бъдете много внимателни и да не допускате да се промъкне въздух.

 

Закупуването на всякакви разноцветни и шарени кухненски принадлежности може би ви се струва тъпо и скучно. Вижте го обаче този симпатичен чайник!


 Снимка: Thinkstock/ Guliver

 

Поставянето на свежи цветя също не е за пренебрегване. Освен във вазата, те могат да бъдат закичени на доста по-идейни дестинации. Всъщност, за по-траен ефект, можете да използвате изкуствени такива, които все пак много се доближават до реалните си сестри.

 

Най-малкото, което можете да направите, е да ароматизирате кухнята си с един от следните натурални ароматизатори.

 

Рецепти