Питка с бекон и топено сирене
Питка с бекон и топено сирене
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Кулинар: Сия Рибагина
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Пресява се брашното, прави се кладенче в средата и се добавят яйцата (отделяме 1 жълтък), сол, маслото и размитата в хладко мляко мая (кубче) със захарта и 1 с.л. брашно.

2

Замесва се меко тесто, което се покрива и оставя на стайна температура 1 час да почине.

3

Втасалото тесто размесваме и оформяме като дълго руло, което разрязваме на 20 парчета. Всяко парче разстиламе с ръце и в него слагаме по резен топено сирене, увито в бекон, завиваме в тестото и правим на топчица.

4

Всички топчици подреждаме в намаслена тава и оставяме още 30 минути да втасат пак.

5

Отгоре намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам. Печем 50-60 минути на 170 С.

Подобни рецепти
Любопитно