Печен лаврак с картофени питки
Печен лаврак с картофени питки
Източник: Люба Грънчарова
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
45 мин.
порции
продукти
1 бр. лимон
1 ч.л. сол
50 гр. масло
600 гр. картофи
2 бр. лаврак
Начин на приготвяне
лесна
1

Рибата се посолява със сол и черен пипер, сока от 1 лимон и малки парченца масло. Пече се в зависимост от големината на рибата 25- 30 минути.

2

Картофите се настъргват на едрото ренде, изстисква се сока, подправят се със сол и черен пипер. 

3

В тава покрита с хартия за печене се сипват настърганите картофи, като се оформят малки питки.

4

Разпределя се останалото масло и се пекат, докато се зачервят.

5

Сервират се с рибата.

Подобни рецепти
Любопитно