Марулята не е по-хитра от нас
от Kulinar.bg | 21 март 2013
Няколко лесни и полезни стъпки да я запазим свежа

С идването на пролетта, желанието ни да си приготвяме свежи салатки се увеличава.

 

Toва прекрасно се допълва и с диетата, която правим, за да се отървем от излишните килограми, натрупани през зимата.

 

Марулята съдържа едва 15 калории за 100 грама. Ето и една добра новина: можете да похапвате колкото искате от полезия зеленчук.

 

Всички знаем, че ако не консумираме марулята почти веднага след като сме я купили, тя започва да увяхва.

 

Ако искате да избегнете покафенелите й краища, направете следните няколко стъпки.

 

Увийте края на марулята в суха хартия или салфетка. Поставете марулята в торбичка за фризер или кутия за храна, която сте сигурни, че се затваря добре.

 

8430

 Снимка: wikiHow.com


Убедете се, че сте изкарали целия въздух от торбичката с помощта на ръката си. Сложете етикет на торбичката, ако не е прозрачна, можете дори да напишете датата на поставяне на салатката, за да сте напълно прецизни.

 

8432

 Снимка: wikiHow.com


Сложете в хладилника, както обикновено. Кърпата ще абсорбира влагата, която всъщност е причината за загниването на марулята.

 

Рецепти