Идеалните картофки за бира - хрупкави отвън, меки отвътре
от Радослава Янева | 06 август 2013
Защото бирата не може без картофки, а ние - без Радослава Янева

Макар да ви занимавам с това как се прави боза, истината е, че на никого не му се пие боза, защото е лято и хората традиционно посягат към бирата.

 

За да не пиете като алкохолиците без мезе или като американците - с кофа съмнителен чипс, предлагам да си направите тези чудесни картофки - хрупкави отвън и меки отвътре.

 

Продукти:

 

6-7 картофа

 

царевично брашно

 

червен пипер (може да е лют)

 

чесново брашно

 

може сол, а може и без сол

 

олио

 

Начин на приготвяне:

 

Картофите се измиват добре и не се белят.
 
Нарязват се първо на две, после всяка част още на 2 и така, докато станат 8 дълги парченца.
 
 
Тава с незалепващо покритие се намазнява.
 
 
Картофките се овалват в смес от царевично брашно и подправки и се подреждат на един ред в тавата, без да се застъпват, за да станат хрупкави.
 
 
Отгоре се поливат с още малко олио.
 
 
Пекат се 10 минути на силна фурна, после на средна, до готовност.
 
 
Хапват се топли, като е препоръчително да се потапят в млечен сос с копър и чесън.
 
 
Наздраве! И не пропускайте възможността да станете част от веселия свят на http://petitfoura.blogspot.com :)
Рецепти