Гночи с маскарпоне и лимон
Гночи с маскарпоне и лимон
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За домашните гночи: смесете маскарпонето, пармезана, малко сол, индийското орехче, лимоновите кори, яйцето и жълтъка в купа. Разбийте добре с миксер на средна скорост, докато стане хомогенно и пухкаво. Отнема няколко минути, в зависимост от миксера. Внимателно прибавете брашното и направете меко тесто.

2

Поръсете форма за пай или тавичка с брашно. Накъсайте малки парчета от тестото с големината на чаени лъжички и ги сложете в тавата. Разклатете добре, за да се покрият с брашното. След това ги направете в овална форма с ръце, ако желаете.

3

Сложете подсолена вода на котлона да заври.

4

За соса: Стопете маслото с малко сол на вкус, докато покафенее, отнема около 2 минути. Отстранете от котлона и сложете машерката. Разбъркайте и оставете настрани.

5

Внимателно сложете гночите на порции във водата. Те ще паднат на дъното и след това ще изполуват. Когато това се случи, похлупете за 5-6 минути. Прехвърлете ги в маслената смес с мащерка, използвайки решетъчна лъжица. Разбъркайте ги леко, за да се покрият от всички страни с масло.

6

Сложете в красиво плато за сервиране и поръсете с настърганото пекорино.

7

Повече за гночи

Подобни рецепти
Любопитно