Торта "Коледно вълшебство"
Торта "Коледно вълшебство"
Източник: Tanya
Тип ястие: десерт
Празник: Коледа
Сезон: зима
Кулинар: Tanya
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За блата. Разделяме белтъците и жълтъците на 2-те яйца.

2

Разбиваме белтъците на сняг. В отделен съд разбиваме жълтъците със 180 гр. захар и 7 с.л. вода, докато захарта се разтвори.

3

После бавно прибавяме брашното и бакпулвера. Разбъркваме хубаво и слагаме 1 ванилия, орехите и настарганите портокалови корички.

4

На края внимателно прибавяме белтъците. Изсипваме в средно голяма, предварително намазнеха и набрашнена, правоъгълна тавичка и печем на 200 градуса.

5

След като се изпече, оставяме да истине хубаво и разрязваме на 2 равни блата.

6

За сиропа. Изстискваме сока на 2 портокала. Към него прибавяме рома, ванилията и останалите 70 гр. захар. Разбъркваме хубаво докато се разтвори захарта.

7

За пудинга. Приготвяме го по указанието на пакета.

8

За масления крем. Разбиваме маслото, докато побелее. Прибавяме постепенно пудрата захар и 50 мл. мляко, докато се получи пухкав крем.

9

Сглобяване на тортата. Поставяме първия блат върху чиния за торта. Сиропираме го със сиропа.

10

Разпределяме леко поистиналия пудинг отгоре и захлупваме с другия блат, който също сиропираме.

11

Оставяме тортата да стегне в хладилник.

12

Когато вече е стегнала, я намазваме обилно с масления крем и пак я поставяме в хладилник за 30 мин.

13

През това време оцветяваме и разточваме фондана.

14

След като е тортата е стегнала за втори път, я декорираме с подготвения фондан във формата на коледен подарък.

Подобни рецепти
Любопитно