Яхния с овнешко по английски
Яхния с овнешко по английски
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: основно
Националност: британска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Обелете чесъна и го счукайте със сол. Натрийте месото с чесъна. Сгорещете маслото в тенджера под налягане и запържете месото от всички страни.

2

Обелете и нарежете на едро лука, почистете и нарежете на колелца моркова и праза.

3

Добавете зеленчуците към месото. Прибавете бульона и червеното вино, дафиновия лист и малко босилек.

4

Затворете тенджерата и задушавайте 45 минути. Нарежете месото и го пазете топло.

5

Размийте брашното с малко студена вода, добавете го към бульона и като заври сокът, оставете го да покъкри 5 минути, а после го прецедете и го подправете с магданоза, солта и черния пипер на вкус.

6

Поднесете месото със соса. Сервирайте с картофи и зелен фасул.

7

Рецептата е взета оттук.

Подобни рецепти
Любопитно