Ябълков щрудел "Тед"
Ябълков щрудел "Тед"
Източник: Теодора Георгиева
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Ябълките се обелват и се нарязват на дребно, но не много ситно, за да се усещат в десерта.

2

Към тях се прибавят яйцето, канелата, орехите, захарта, брашното и малко от олиото, което съм посочила (другата част от него е за корите).

3

Сместа се разбърква добре.

4

Две по две корите се намазняват и се пълнят с плънка. Навиват се и се поставят в тавата.

5

Нарежда се цялата тава и се пече до златист загар на силна фурна.

6

Напръсква се, не се сиропира, с малко сладка вода. Гарнира се с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно