Шоколадова лазаня без печене
от Kulinar.bg | 04 март 2015
Най-лесният, но супер вкусен десерт

По-голямата част от хората, които познаваме обичат лазаня в оригиналния й вид (ние сме сред тях, както може би се досещате).

 

Също толкова обожават и шоколад! В това няма съмнение. Какво ще кажете да направим една неочаквано добра компилация от тези два кулинарни шедьовъра.

 

Не, не се притеснявайте, няма да заливаме корите за лазаня с шоколад и домати.

 

Имаме намерение да ви споделим една рецепта за шоколадова лазаня, която честно да си признаем, е сред любимите ни лакомства.

 

Освен, че е супер вкусна, няма нужда от печене. А всички сме наясно, че печенето е сред нещата, които затрудняват не малка част от домакините.

 

Напът сме да ви "запознаем" с една лесна и много ефектна рецепта за шоколадова лазаня без печене.

 

Стига с предисловията, да преминем към готвенето.

 

Какво ни трябва за десерта:

 

2 пакета шоколадови бисквити (слепени с крем)

6 с.л. меко масло

240 г крема сирене, също меко

¼ чаша захар

2 с.л. студено прясно мляко + 3 ¼ чаши студено прясно мляко

350 г бита сметана

120 г шоколадов пудинг

1 чаша настърган (или ситно нарязан) шоколад

 

Начин на приготвяне

 

 Pinterest 

 

Намазнете леко тава за печене.

 

Натрошете ситно бисквитите. Сложете ги в пликче и ги начукайте с тъп предмет. Виждали сме Джейми Оливър да прави това с дъното на тенджера (забавно е, освен ефективно). След това прехвърлете бисквитите на дъното на тавата и ги разпределете добре. Оставете в хладилника за 5 минути. 

 

В средна по големина купа сложете крема сиренето и го разбийте, докато стане пухкаво. Добавете 2 с.л. студено мляко и захар. Разбийте до пълното им смесване. Добавете 1 чаша сметана. Разбъркайте, за да се хомогенизира сместа.

 

Изсипете тази смес над блата от бисквити. Сложете в хладилника за 5 минути, за да се стегне добре.

 

В друга купа или съд смесете шоколадовия пудинг (както си е на прах в пликчето) и останалото студено мляко. Разбийте пудинга. Разпределете добре върху сместа с крема сиренето. Върнете в хладилника за 5-10 минути. Това ще стегне и пудинга и ще се получи неустоима текстура.

 

След като сте се уверили, че пудинга се е стегнал, разпределете отгоре останалото количество сметана. Остана отгоре да разпределим и шоколада. Можете да настържете едро или да начупите шоколада на ситни парчета.

 

На финала остана да сложим сладкиша в хладилника финално за 3-4 часа. Бъдете сигурни, че това е най-вкусното и лесно сладко изкушение, което сте опитвали :)

Рецепти