Шоколадов кекс с червено вино
Шоколадов кекс с червено вино
Източник: Youtube
време
50 мин.
порции
продукти
0.75 ч.ч. какао
1/2 ч.л. сол
1.25 ч.ч. масло
200 гр. захар
2 бр. яйца
2 ч.л. ванилия
200 гр. шоколад
Начин на приготвяне
лесна
1

Пресейте брашното, какаото, солта и содата. Разбъркайте добре. 

2

В друга купа сложете 1 ч.ч. размекнато масло (200 г), бялата и кафявата захар. Разбъркайте с миксер до хомогенна смес. После прибавете яйцата и ванилията и разбъркайте отново. 

3

В тази купа започнете да добавяте по малко от сухите съставки и малко от виното (общо трябва да добавите 250 мл вино в сместа за кекса). Добавяйте по малко от виното и сухите съставки и разбърквайте постоянно, докато стане хомогенна смес. 

4

Прехвърлете в леко намазнена тавичка и печете 45 минути на 180 С. 

5

За глазурата - натрошете шоколада на дребно и го разтопете заедно с маслото на водна баня или в микровънова. Добавете останалото вино и пудрата захар и разбъркайте до гладка смес. С нея полейте леко изстиналия кекс. 

Подобни рецепти
Любопитно