Чушчени кръгчета, с две думи
от Kulinar.bg | 05 март 2014
Вкусно изкушение към биричката

Пържените лакомства може и да не са най-полезните и често да ви казваме да забравите за тях... Но дойде ли времето на охладената биричка, пържените аламинути са си задължителни. Просто не прекалявайте с тях, да се застраховаме предварително!

Сега ще ви предложим една много оригинална и лесна идея, която "имитира" лучените кръгчета. Всъщност, всеки един зеленчук, който, при нарязване, придобива формата на пръстен, може да заеме мястото на стария кромид лук.

В случая ще използваме чушки, както сте се ориентирали по поетичното ни заглавие.

И така, необходимите продукти за чушчени кръгчета са...

4 зелени чушки
1 ½ ч.ч. равни части галета, брашно, сол и бакпулвер
1 бира
щипка сол

За дипа (соса):

½ ч.ч. майонеза
2 с.л. хрян
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. мед
1 ч.л. сос Уорчестър
2 с.л. горчица
1 с.л. пикантен сос по избор

Начин на приготвяне:

Смесете съставките за дипа, разбъркайте. Приберете в хладилника.

 

Нарежете чушките на пръстени с дебелина 2-3 см.

 

Набрашнете ги с малка част от сместа. Останалата смесете с бирата, която добавяте постепенно, и разбъркайте. Трябва да се получи консистенция като на тесто за палачинки. Ако е гъсто, добавете още малко бира.

Загрейте олио в тиган до висока температура. Започнете да потапяте пръстените в сместа и да ги пържите, средно по 3-5 минути от всички страни, до желаната хрупкавост.

Сервирайте мигновено с дип-соса.

Рецепти