Черен дроб в було
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
1
Измийте и нарежете дроба на средно големи парчета (горе-долу колкото дланта на ръката)
2
Посолете всяко едно парче, оваляйте го в черен пипер, риган и накрая в чубрица
3
Така приготвените парчета оставете в тавичка да престоят около 1 час, за да поемат миризмите
4
След това всяко едно парче увийте в ризата като сарма
5
Наредете ги плътно едно до друго в тавичка
6
Залейте ги с виното и ги печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса
7
Като гарнитура може да предложите пюре от картофи или пържени картофи.
Подобни рецепти
Любопитно