Царевичен хляб с ленено семе
Царевичен хляб с ленено семе
Източник: Violeta Mateva
Тип ястие: тестени
Сезон: есен
Кулинар: Violeta Mateva
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Маята се разбърква във водата със захарта и, щом шупне, се замесва меко тесто с двата вида брашно, яйцето, прясното мляко, зехтина, сол и лененото семе. Покриваме с фолио и оставяме 30 мин да втаса.

2

Разделя се на две части. Първата се разделя на 7 части и се оформят топчета. Нареждат се в намаслена и набрашнена кръгла тавичка.

3

Втората част тесто се разделя на две. Оформят се два фитила и се усукват. Поставят се в продълговата форма. Поръсват се със семена.

4

Печем в загрята фурна 180 С до зачервяване. Изважда се хляба и се намазнява с масло, покрива се с кърпа. Вкусно и полезно. 

Подобни рецепти
Любопитно