Хрупкав амур на фурна
Хрупкав амур на фурна
Източник: Роси Цветанова
Тип ястие: основно
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Рибата се нарязва на котлети с дебелина 1-2 пръста. Маринова се с лимонов сок, зехтин, сол, черен пипер, къри и риган. Оставя се да престои в хладилник за 4-6 часа.

2

След това се потапя в разбитите яйца, овалва се в галета и се реди в намазнена със зехтин тава. След като парчетата се наредят, отгоре им се капва по още малко зехтин. 

3

Пече се на 230 С около 20 минути. 

4

По желание се сервира с млечен сос : в купичка хубаво се разбъркват млякото, майонезата и горчицата в съотношение по ваш вкус. Добавя се и щипка сол. 

Подобни рецепти
Любопитно