Храни, които помагат при стомашно-чревни проблеми
от Kulinar.bg | 30 юни 2014
За възстановяване на нормалната среда в стомаха

Прекомерното изпотяване, умората, дискомфортът, диарията са най-честите симптоми за проблеми със стомаха.

 

Ако и вие страдате от тези неразположения, тогава има някои плодове, които е добре да хапвате, за да се подобри здравословното ви състояние.

 

Лимон

 

Или по-скоро лимонов чай, помага при диария. Изстикайте го в зелен чай, ако предпочитате. Или в друг вид чай, но без добавени захар и мляко.

 

Ябълка

 

Съдържа много голямо количество пектин. Той е много важен за облекчаването на стомашните проблеми. Самата ябълка е трудна за храносмилане, затова е препоръчително да се приготвя на пюре, преди да се консумира.

 

Банан

 

Те също са добър източик на пектин. Следователно е добре да се хапва, когато имате проблеми със стомаха. Бананите помагат за възстановяването на нормалната дефекция. От друга страна, бананите помагат за енергизирането на организма.

 

Кисело мляко и извара

 

Млечните продукти съдържат ензими, помагащи за доброто храносмилане, помагат при нарушение на стомашно-чревните функции.

 

Папая

 

Има два ензима, които се намират в състава на този плод – папаин и химопапаин. Те играят есенциална роля за доброто състояние на храносмилателната система, също така успокояват раздразнения стомах и симптомите на диария. Папаята има способността да регулира образувалите се киселини в стомаха.

 

Рецепти