Фокача с чери доматчета
Фокача с чери доматчета
Източник: Светла Иванова
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Разтваряме маята в една кафeна чашка топла вода, заедно с една равна супена лъжица захар и една супена лъжица брашно. Добавяме останалото брашно, зехтин и сол. Замесваме тесто. Ако е необходимо, добавяме топла вода.

2

Оставяме тестото да си почине.

3

Раздърпваме тестото с ръце, слагаме го в тава. Отгоре нареждаме нарязани на половинки чери доматчета. Наръсваме със зехтин и печем при 190 градуса.

4

Когато се зачерви, фокачата ни е готова. Покриваме с кърпа за няколко минути. Сервираме като поръсваме с още зехтин.

Подобни рецепти
Любопитно