Филе от треска със зеленчуково пюре
Филе от треска със зеленчуково пюре
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: основно
Кулинар: Сия Рибагина
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Филето се реже на парчета и се слага в купа с прясното мляко, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за 2 часа.

2

Картофите и морковите се почистват, измиват, нарязват и се сваряват. Лукът се нарязва на ситно.

3

Сварените зеленчуци се пасират, но така че да останат и по-едри парчета, слага се лука и се подправя с оцета, зехтин, сол и черен пипер.

4

Всички подправки се смесват заедно с галетата и нишестето и в тях се овалват накиснатите и отцедени филенца.

5

Пържат се в загрят зехтин до златисто от двете страни.

6

Поднася се с гарнитура от зеленчуковото пюре.

Подобни рецепти
Любопитно