Умен начин да подредим кухнята си
от Kulinar.bg | 11 март 2016
За да влизаме с удоволствие в нея

Запитвали ли сте се дали има правилен начин да подредим кухнята си?

 

Да, лесно е, ако купувате готова кухня, която е подредена в магазина, и вие просто повтаряте това, което сте видели в магазина. Но в много случаи нямаме същото място или пък има нещо, което не ни харесва в модела на шкафовете...

 

Причините може да са най-различни, но по една или друга, то почти винаги ни се налага да съчетаваме различни уреди и кухненски шкафове.

 

Та, тук вече идва и трудната част – как точно да подредим кухнята си, за да можем да я използваме по най-оптималния начин. Нали затова ни е новичка и хубава, трябва да ни радва и да ни е удобно в нея.

 

Погледнете следната снимка, която ще ви помогне в избора и решенията на най-основното в подредбата на кухнята.

 

Отляво надясно:

 

thekitchn.com

 

Сивият цвят показва местата, където трябва да съхраняваме храната – хладилника за студените храни и шкафовете, в които държим всички хранителни продукти, които не изискват изстудяване.

 

Кафявият (бриков) цвят е мястото на шкафа, в който трябва да сложим всички онези съдове и кухненски принадлежности, които използваме най-често в кухнята: прибори, чинии, чаши, плата и купи.

 

Синият свят, който показва мястото за почистване – мивка и шкаф, в който да сложите препаратите, за да нямат досег до останалите неща в кухнята и храната, естествено.

 

Жълтият цвят е мястото, където трябва да приготвяме храната. Плот и няколко шкафа, в които да сложим принадлежностите за месене и направа на печива и сладкиши – точилка, форми и мерилки, ножове за тесто и пица и др.

 

Тук е мястото да ви припомним как да приберете всички приставки за кухненския робот, за да ги намирате лесно и бързо. 

 

Червеният цвят показва зоната за готвене – фурна, котлони, микровълнова по желание, абсорбатор и, разбира се, шкафове за всички съдове, в които да сготвим храната – тигани, тенджери, тави.   

 

Това, естествено, е оптималния вариант, но сме наясно, че не всяка кухня позволява тази подредба, затова просто вземете тези съвети и помислете какво от тях можете да спазите във вашия случай.

 

А сега малко снимки, за да си помечтаем за любимата кухня :) 

Рецепти