Украинский красный борщ
Украинский красный борщ
Източник: Марианна Калинкова
Тип ястие: супа
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварете месото на бавен огън. Извадете го. Нарежете го на малки кубчета след като изстине. Върнете месото обратно в тенджерата.

2

Нарежете на ситно лука и настържете моркова. Бланширайте доматите, свалете кожата и ги нарежете на дребно. Нарежете зелето и полусвареното цвекло на жулиени. Запържете цвеклото в тиган с малко зехтин. Капнете малко оцет и лимонов сок, за да се запази свежия цвят на цвеклото.

3

Добавете лука, морковите и доматите. Задушете около 5-7 минути.

4

Нарежете картофите на кубчета и ги добавете към врящия бульон. Следва зелето. Варете още 5 минути на бавен огън. Сложете и цвеклото, морковите, лука и доматите. Варете още 10 минути. Овкусете с подправки и посолете.

5

Пресовайте скилидите чесън и ги пуснете в тенджерата. Поставете капака на тенджерата.

6

Свалете я от котлона. Изчакайте 20-30 минути преди сервиране.

7

Сервирайте със сметана и клонки пресен магданоз. Приятен апетит!

Подобни рецепти
Любопитно