Туршия от чушки сиврия
Туршия от чушки сиврия
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Подберете 10 кг пресни средно големи зелени чушки.

2

Измийте ги, надупчете ги с вилица на няколко места около дръжките и ги наредете плътно в буркани.

3

На дъното и най-отгоре поставете целина, магданоз, вишневи листа и хрян.

4

Залейте чушките със сварена, прецедена и охладена саламура.

5

Пригответе я от девет литра вода, оцета и солта.

6

По време на ферментацията, ако е необходимо, долейте саламура от 30 грама сол и 30 милилитра оцет на 1 литър вода.

7

Ферментацията продължава 10-12 дни.

8

Готовата туршия съхранявайте в хладни помещения.

Подобни рецепти
Любопитно