Треска по креолски
Треска по креолски
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте филетата треска, подсушете ги ги нарежете на кубчета от по 2 см, после ги напръскайте с лимоновия сок и ги оставете да го поемат за 15 мин.

2

След това ги подсушете и ги посолете.

3

Отцедете царевицата и нарежете на ситно бекона. Запържете царевицата в сгорещено масло и я посолете. Извадете я и запържете бекона. Сложете филето от треска в средата на намаслена тава, а около него - царевица и бекон, покрийте с фолио тавата.

4

Печете рибата 25-30 мин във фурна при температура 225-250 С. Гарнирайте с магданоз и сервирайте с варени картофи или пържени по желание.

Подобни рецепти
Любопитно