Торта Шварцвалд
Торта Шварцвалд
Източник: sxc.hu
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Загрейте фурната на 175С. Намазнете и набрашнете две 18 см форми за торта, сложете на дъното им хартия за печене.  

2

В купа смесете брашното, 2 чаши захар, какаото, бакпулвера, содата и малко сол. Разбийте яйцата и ги добавете, заедно с млякото, олиото, сухите ванилии. Разбийте добре и изсипете сместа в приготвените форми за печене. 

3

Печете за 35 минути, или до суха клечка. Извадете и оставете да се охладят на решетка. Извадете и оставете да се охладят напълно блатовете.  

4

Отцедете черешите и запазете ½ от сока. Смесете сока, черешите, 1 чаша захар и нишестето в дълбок тиган на котлона. Затоплете до сгъстяване. Охладете преди да преминете към употреба.  

5

Смесете сметаната и пудрата захар. Разбийте добре до получаване на връхчета. Може да използвате и готова сметана. Отделете 1 ½ чаша за декорация.  

6

Разделете всеки блат на половина, за да се получат 4 блата. Единият стрийте на трохи.  

7

Сложете 1 блат, поръсете с трохите, намажете със сметана, намажете и от черешовия пълнеж, след това повторете и с останалите блатове, като редувате в тази последователност. 

8

Намажете със сметана тортата и отвън.

9

Сега има 2 варианта за декорация – или можете да излеете останалите череши, или на шприцовате малко сметана на розички и във всяка розичка да сложите по една черешка. А, както виждате на снимката, може да сложите и настърган шоколад, с който да облепите тортата.  

10

А ето и защо тортата се казва така и откъде започва историята на торта Шварцвалд.

Подобни рецепти
Любопитно