Торта - Мартеничка
Торта - Мартеничка
Източник: Tanya
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Празник: Баба Марта
Сезон: пролет
Кулинар: Tanya
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За сиропа за блатовете: Затоплете 200 мл от прясното мляко и разтворете какаото в него и добавете рома и 2 с.л. захар.

 

2

Сложете единия блат в плоска чиния за торта и сиропираѝте с леко охладения сироп. Наредете отгоре резенчета банан и намажете с вече поизстиналия пудинг.

3

Поръсете с орехчетата, смлени на едро. Захлупете със следващия блат и повторете. Накрая сложете 3 блат и го сиропирайте.

4

Пригответе масления крем, като разбиете маслото с пудрата захар, докато побелее, прибавете накрая 2-3 с. л. прясно мляко и разбийте добре, докато се получи хубав крем.

5

Намажете обилно тортата с масления крем и оставете за 1 час в хладилник да стегне. Накрая декорирайте като мартеничка с готов фондан.

Подобни рецепти
Любопитно