Торта "Купол"
Торта "Купол"
Източник: Теодора Георгиева
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

По стените на кръгла купа се облепя фолио за свежо съхранение или алуминиево такова, но с прозрачното е по-лесно да се работи.

2

Рулата се режат с дебелина един пръст и се слагат по стените на купата плътно едно до друго. 

3

Оставят се 3 парченца, които после ще послужат за основа на тортата. 

4

Кремът се приготвя от квасената сметана, течния шоколад и желатина. Желатинът се приготвя според указанията на пакетчето.

5

Излизва се кремът, поръсват се кокосовите стърготини, слагат се отделените 3 парченца и тортата отива в хладилника за 2 часа. 

6

Охладената торта се обръща, маха се фолиото и се консумира с удоволствие.

Подобни рецепти
Любопитно