Торта "Дъга"
Торта "Дъга"
Източник: Deliana Antonova
Тип ястие: десерт
Празник: рожден ден
Кулинар: Deliana Antonova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За изпълнението на рецептата, освен посочените продукти, са необходими и шест броя сладкарски бои - по ваш избор.

2

Разбивате захарта с маслото.

3

Разбивате отделно белтъците с щипка сол.

4

Смесвате двете смеси и едновременно с това добавяте и сухите съставки. Разбърквате до еднородна смес.

5

Получената смес се разделя на шест равни части, всяка една се оцветява с боя.

6

Разпределя се в еднакви по големина форми за печене.

7

Блатовете се пекат при 175 градуса за 12-15 минути.

8

След охлаждане на блатовете се добавя и кремът.

9

Този, който приготвих аз, е смес от маскарпоне 400 гр., малко сметана 150 мл разбита и класически сабайон с останалите жълтъци от блатовете, захар 150 гр, шушулка ванилия, 1 с. л желатин, предварително разтворен, и 1 с.л ром.

10

Редувате блат и крем, като е добре блатовете да се намажат със сладко - аз предпочитам от кайсии. Завършвате с крем и декорирате според ваш вкус.
Изключително вкусна и много подходяща за детски рожден ден!

Подобни рецепти
Любопитно