Торта "Баба Марта"
Торта "Баба Марта"
Източник: Теодора Георгиева
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Една ч.ч. захар, брашно 2 суп. лъж. и яйца 2 бр. се разбъркват и се прибавят към сгорещено на котлона мляко 500 мл. Бърка се енергично до сгъстяване. Оставя се да изстине.

2

Една ч.ч. захар се слага в мляко 500 мл, което е на котлона. Сухият пудинг (ягодов) се размива с малко вода и се добавая.

3

Бърка се непрекъснато до скъстяване. Ако полученият цвят не ви задоволява, можете да дооцветите с боя.

4

Сметаната се разбива на твърд крем и по - голямата част от нея се прибавя към яйчния крем.

5

Разтвореният желатин се разделя на две и се слага в двата крема от него.

6

Редите бишкоти, бял крем, бишкоти, бял крем, ягодов крем.

7

Украсата е по ваш избор, аз я направих със сметана. Добре е тортата да постои в хладилник, поне два часа.

Подобни рецепти
Любопитно