Топ 10 вегетарианци сред звездите
от Kulinar.bg | 23 февруари 2015
И какво ги е накарало да станат такива

Някои хора се раждат с непоносимост към месо, други имат здравословни причини да избягват млечни продукти, трети са истински защитници на животните и заклети противници на убиването им за прехрана.

 

Причините да станеш вегетарианец са най-различни. Някои вегетарианци задълбочават още повече и стават вегани.

 

Интересът към звездите и техният начин на живот ни провикира да потърсим кои сред тях са вегетарианци и какви са причините да го сторят.

 

Ето ги и тях, започваме с:

 

Елън Дедженеръс

 

Супер забавната водеща на американско ток-шоу използва "звездната" си сила, за да помага на животните и техните права. Тя преминава към веганството, започвайки като вегетарианец, и винаги е наблягала на органичните храни.

 

Памела Андерсън

 

Бившата спасителка на плажа е вегетарианец, защитник на правата животните и активистка в няколко асоциации. Тя става вегетарианец още от ранното си тийнейджърство, след като нейният баща донесъл вкъщи елен, който той сам убил. Какво може да причини тази гледка на едно дете.

 

Алиша Силвърстоун

 

Актрисата споделя, че подобно на много вегетарианци, и тя не се е родила така. Но винаги е обичала много животинките. Тя е веган от 10 години и това е най-важното й решение през целия й живот, както самата тя споделя.

 

Пол Макартни

 

Той няма нужда от представяне. Бийтълсът е вегетарианец от 30 години. Обяснява своето решение така: "Не ям нищо, което има лице". Преди години супер звездата бил риболовец и един от пътите, докато практикувал хобито си, той осъзнал, че всъщност убива горките риби и нещо в него се пречупило, както самият той казва.

 

Гуинет Полтроу

 

Тя стана известна напоследък със своя здравословен, "зелен" и вегетариански начин на живот. Тя практикува йога, за да поддържа тялото и духа си здрави.

 

Моби

 

Певецът е веган от около 20 години, което често може да се усети и в неговото творчество. През 2002 година Моби отваря и красив магазин за чай, който набира бърза популярност, след старта си.

 

Дарил Хана

 

Актрисата става вегетарианец на 11-годишна възраст. Тя се занимава със защита на китовете, работейки с Асоциация за опазване на моретата, и се обявява против китоловната дейност в Антарктическия океан.

 

Хейдън Пенетиър

 

Звездата от сериала "Герои" е известна не само с ролята си на малкия екран, но и със засиленото си участие в борбата за спасяването на китовете. Тя е запален говорител на SaveTheWhalesAgain.org. 

 

Порша де Роси

 

Тъй като половинката на Елън Деджнеръс също е веган, на сватбата им са се предлагали именно такива ястия, като дори тортата била веганска.

 

Уди Харълсън

 

Освен веган, Уди е и суровоядец. Страстен защитник на екологичните инициативи.

Рецепти