Телешко със сини сливи
Телешко със сини сливи
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubka grancharova
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарязва се месото на шницели, по един за всяка порция.

2

Запържва се, от двете страни, в горещото олио.

3

Изважда се, в същата мазнина се задушава лукът, прибавя се сол, червен пипер и доматено пюре.

4

Налива се 1 ч.ч. вода и се оставя на слаб огън, докато омекне месото. Ако се налага от време на време се добавя по малко вода.

5

Когато месото е готово, се прибавят сливите /добре е да са без костилки/, оставят се да поврат 10 мин.

6

Не бива да се разкашкват.

7

Сосът трябва да стане гъст, не е желателно да се сгъстява с брашно, ако ви се струва, че е доста водата, оставете да изври малко от него, без капак.

8

Ястието се поръсва с, нарязан на ситно, магданоз и се сервира.

Подобни рецепти
Любопитно